Вива Билд Груп ЕООД
Строителни услуги, довършителни и ремонтни дейности в град София

Лепене на камък

Естественият камък се използва много често в строителството и ремонтите на сградите. Обикновено камъкът пристига на фаши / широкоформатни плочи с дебелина 2-3см/. От тях се разкрояват и изрязват съответните нужни парчета, като се оформят, полират, импрегнират и изпичат. Полирането и импрегнирането са задължителни операции за да може самият материал да бъде по устойчив на износване.

Стълбищните облицовки се състоят от три елемента. Това са стъпало, чело и цокъл. Стъпалото се заобля в челната си част за да предпазва при натоварване да не се отчупи и съответно да не създава предпоставка за удар при изкачване на стълбите. Челото е челната част на стъпалото, а цокълът предпазва стените при експлоатация и придава завършената форма на самото стъпало към стената.

Стълбищните облицовки се оразмеряват така че да се лепят цели парчета камък. Стоманобетонната конструкция на стълбите трябва да бъде калибрирана и всички стъпала да бъдат с еднаква височина и широчина за да не създават дискомфорт при изкачване или слизане по тях.