Вива Билд Груп ЕООД
Строителни услуги, довършителни и ремонтни дейности в град София

Боядисване на стени и тавани

Когато решавате дали да боядисвате сами или да се обадите на специализирана фирма, трябва да обърнете внимание на няколко фактора. Без значение колко ентусиазъм и желание имате да направите всичко сами, има обстоятелства, заради които определено ще бъде по-добре да наемете професионалистите.

За да се стигне до момента на нанасяне на латекс или тапети, стените и таваните трябва да бъдат шпакловани и изшлайфани. След шлайфането е препоръчително да се използва дълбоко проникващ грунд, за да укрепи основата и да не се получават разлики в цветовете и нюансите на латекса. При боядисването имаме няколко подготвителни процедури, които задължително трябва да бъдат извършени.

Подовете и прозорците трябва да бъдат старателно покрити с найлон, за да бъдат предпазени от зацапване с латекс при боядисване. Стените и таваните трябва да бъдат обезпрашени и почистени. В случай на реновиране на стари повърхности предварително трябва да бъдат гладко шпакловани, запълнени дупки и пукнатини. Латексът обикновено се нанася двукратно, за да се получи плътен слой и еднородност на цвета.